mandag 13. mai 2013

Red Velvet m/sjokolade ganache | Kirmizi kadife kek ve cikolatali krema

For noen uker tilbake prøvde jeg meg på to nye oppskrifter, bl.a. red velvet kakebunn og sjokolade ganache. Kakebunnen var fylt opp med ganache og friske bringebær. Senere pyntet jeg kaken til med sommerfugler, blomster og bokstaver av rød/rosa marsipan. For kakebunnen brukte jeg oppskriften jeg fant på "Passion 4 baking" bloggen. Følg henne steg for steg og du vil få den vellykkede kakebunnen ;-)






Sjokolade ganache:
- 250 g usaltet smør
- 400 g sjokolade
- 1,5 dl kremfløte 

Begynn med å smelte sammen smør og sjokolade i vannbad eller i mikro. Husk å røre jevnlig. Etter å ha smeltet sjokoladen, koker du opp fløte i en kjele til kokepunktet. Når fløten er kokt opp rører du den inn i den smeltede sjokoladen med en tresleiv. Nå vil du stå igjen med en flytende sjokoladesaus. La den stå og kjøle ned til romtemperatur, da vil den begynne å stivne. Oppskriften er nok til en stor kake.

Nå er det opp til deg og din fantasi hvordan du pynter kaken :-)

____________________________________________________________________


Bundan bir iki hafta evvel cikolata kremali kirmizi kadife kek hazirladiydim. Bu pasta icin iki yeni tarif kullandim. Pastanin ici bögürtlen ve cikolata kremasiyla doldurulup, disi ise yine ayni kremayla kaplanip süslendi. Pastanin üzerindeki desenleri badem hamuru ile yaptim. Kekin tarifini Oktay Usta'nin sayfasinda bulabilirsiniz :-) Sadece bir tiklama kadar uzaktasiniz :-D









Cikolatali ganache:
- 250 gr tuzsuz yag (veya margarin)
- 400 gr cikolata 
- 150 ml sıvı krem şanti

Kaynayan suyun icine sicaga dayanikli bir kap yerlestirin, ve cikolata ile tereyagini küp küp keserek eritin. Sık sık karıştırmayi unutmayın. Cikolatayi erittikten sonra, krem santiyi kaynatin. Krem santiyi kaynattiktan sonra tahta kasik ile eritilmis cikolatanin icine karistirarak ilave edin. Cikolata sosunu oda sicakliginda sogumaya birakin, bekledikce katilasacaktir. 

Sos az biraz katilastiktan sonra, pastayi nasil süsleyip tatlandiracaginiz sizin hayal gücünüze kalmis :-)


Håper det smaker! Afiyet olsun! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar