tirsdag 14. mai 2013

Rosekake med smørkrem | Gül süslemeli yaspasta


 

Så jeg laget et sukkerbrød og fylte det med det vanlige av innholdet i en bløtkake. Altså syltetøy og pisket kremfløte. Jeg valgte å gå for roseopplegget som er så populært i det siste. For rosemønsteret brukte jeg kakaosmørkrem.

Oppskrift på smørkrem med kakao:

  • 100 g margarin (evnt. 50 g smør - romtemperert)
  • 300 g siktet melis
  • 1 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 ss kakao
  • 3 ss kaffe
Smøret må være temperert før man begynner for å få et godt resultat. Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe tilsettes. Vil du heller ha hvit smørkrem? Prøv her.

Fyll i sprøytepose, og sett i gang!


I og med at denne bloggen er ny, hadde jeg ikke helt i tankene å filme prosessen, så dere får nøye dere med denne videoen fra YouTube =)


____________________________________________________________________


Yukardaki yas pasta icin hangi keki kullandiginiz size kalmis, her türlü keki bu sekilde süsleyebilirsiniz. Gülleri nasil yapacaginizi yukardaki videoda cok güzel gösteriyorlar. Yapmasi sandiginizdan kolay =) 

Kremasi icin kakaolu tereyagli bir krema kullandim. Az kahveli ve cabuk katabiliyor, ama görünümü ve tadi cok güzel, anlayacaginiz denemenizi tavsiye ediyorum =)) 

Kakaolu tereyagli krema: 
  • 100 gr margarin (veya 50 gr tereyagi - oda sicakliginda)
  • 300 gr elenmis pudra sekeri
  • 1 1/2 yemek kasigi kakao
  • 1 1/2 tatli kasigi vanilya sekeri
  • 3 yemek kasigi sivi kahve
Oda sicakliginda olan yagi ve pudra sekerini mikserle cirpin. Ardindan kakaoyu ve vanilya sekerini ekleyin, ve kahveyi en sona yavas yavas ekleyin. Santi torbasina doldurun ve süslemeye baslayin =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar